Siren and Co

 • Quote1
  Tämä seminaari muutti elämäni. Ei kulu päivääkään, ettenkö käyttäisi saamaani tietoa hyväkseni.

  S. Bennet, Operatiivinen Johtaja
  Wells Fargo
 • Quote2
  Osallistuminen tähän seminaariin on parasta,mihin olemme rahaamme käyttäneet.

  Paul Jennings
  Rolls Royce, Englanti
 • Quote3
  Kun ensimmäisen kerran kuulin tämän seminaarin, tunsin itseni huijatuksi. Toivoin, että olisin kuullut sen kolmekymmentä vuotta sitten.

  Larry Gigliotti
  Etelä-Dakota Game, Fish and Parks
 • Quote4
  Käytän näitä materiaaleja joka päivä.

  Greg Lee
  Toimitusjohtaja, Carl Zeiss, IMT
 • Quote5
  Paras lähde epäkohteliaasta käytöksestä ja stressistä työpaikalla.

  Matt Villano
  The New York Times

Enemmän voimaa meistä!

Ihmiset ovat sosiaalisia otuksia ja me helposti omaksumme ryhmäuskollisuuden. Vaistonvaraisesti me jaamme maailman ”meihin” ja ”heihin” ja kohtelemme toisia hyvinkin erilaisesti riippuen siitä, kumpaan kategoriaan he mielestämme kuuluvat. Me vastaan he-asetelman aktivoiminen onkin yksi vanhimpia johtajuuden työkaluja. Ryhmäuskollisuuden aktivoinnille voimme saada organisaatioissa valtavia asioita aikaan. Mutta seuraukset voivat olla myös kamalia, kun sisäiset ristiriidat kasvavat ja ulkoiset yhteistyömahdollisuudet katkeavat. Vaihtoehtoja ajatellen, onkin yllättävää, kuinka moni johtaja käyttää tätä työkalua ajattelemattomasti.


70-luvulle sosiaalipsykologi Henri Tajfel esitteli meille sosiaalisen identiteetin käsitteen eli kuinka ryhmäuskollisuus muovaa vahvasti yksilön identiteettiä. Kokeissaan hän huomasi, että ihmiset tarvitsivat vain hyvin pienen selityksen tai ärsykkeen tunteakseen itsensä osaksi tiettyä ryhmää ja toimiakseen suopeasti heitä kohtaan (ja halveksuen toista ryhmää kohtaan). Erottavana tekijänä saattoi olla esimerkiksi vain se, kummasta maalauksesta toinen ryhmä piti. Sittemmin tutkijat ovat osoittaneet, että jos ihmisillä on töissä vahva me-henki, moraali ja tuottavuus kasvavat.


Tietenkään ei ole tarpeeksi, että ryhmälle yksilöitä vain kerrotaan heidän nyt olevan tiimi. Mikäli johtajat haluavat tiimienergian syntyvän ja kasvavan heidän tarvitsee antaa ihmisille tunne ja ymmärrys siitä, miksi he ovat olemassa ryhmänä. Onkin hyödyllistä miettiä syitä, miksi ryhmät muodostavat me-hengen tunteen ihan omatoimisesti: samankaltaisuus, tehtävä tai yhteinen vihollinen.


Useat työyhteisöt muodostavat version yhteisyydestä, joka perustuu työtehtäviin. Ryhmän yhteinen identiteetti heijastelee ryhmän jäsenien yleisiä ominaisuuksia. Jokainen on esimerkiksi insinööri tai radiologi. Saman työn tekeminen samankaltaisissa olosuhteissa on tarpeeksi me-hengen syntymiseen. Mutta tämä ei tarjoa paljoa impulssia ryhmälle, että se keskittäisi energiansa ja tekisi rohkeita ratkaisuja.
Jos sinä haluat ryhmän siirtyvän eteenpäin tai kestävän kilpailutilanteessa, pärjäät paremmin jos viestität ryhmällä olevan mukaansatempaava tehtävä. ”Meidän työmme on pitää nuo rakennukset yhtä siistinä kuin haluisimme niiden olevan meidän perheillemme” on esimerkki jaetusta tavoitteesta, joka voi sitoa ihmiset yhteen. ”Tehtävämme on tarjota parasta terveydenhuoltoa tässä maassa” antaa ihmisille kontekstin yhteiselle toiminnalleen ja vapauttaa heidät tekemään yhteistyötä ja käyttämään mielikuvitusta. Varmista vain, että missio on tarpeeksi vakuuttava ja arvokas, että se inspiroi ryhmän jäseniä tukemaan toinen toisiaan.


Yhteisen vihollisen tunnistaminen on potentiaalisin tapa saada ryhmähenki hetkessä hyvin tiiviiksi. Mutta tämän kanssa kannattaa olla hyvin varovainen. Kun tilanteessa on selkeä häviäjä, syntyy siihen luontaisesti myös epävakautta. Tämä häviäjä usein tekee tuplasti töitä muuttaakseen tilannetta ja jopa kostaakseen. Energia kummallakin puolella saattaa muodostua helposti erittäin tuhoavaksi.


Paras tilanne on, kun voit saavuttaa upean me-hengen ilman, että ryhmä muodostaa ylemmyyden tunteita ”heitä” kohtaan. Tämä ei ole yksinkertaista ja eikä se tapahdu välttämättä luonnostaan. Niinpä meidän johtajina on hankittava uusia työkaluja. Tällä vuosisadalla tämä johtajuuden ytimessä on se, miten saamme luotua ihmisiä inspiroivan me-hengen ja kanavoitua porukan yhteisen energian oikeaan suuntaan. Ovatko kaikki samaa mieltä? Ehkä ei, mutta monelle tällä on valtava merkitys. Enemmän voimaa meistä!


Lähde: Harvard Business Review Syyskuu 2014

Teräsmummosta opiksi

Yksi tärkeimmistä periaatteista työssämme on luoda tunneside vastapuoleen, oli sitten kyseessä suuttunut työkaveri, pomo tai ihminen, jolle me itse olemme vihaisia.Tässä pieni tarina Joseph Pearcen kirjasta Magical Child siitä, kuinka lämmöllä ja kunnioituksella voi vaikuttaa toiseen. 

Pieni tyttö oli viettämässä aikaansa mummolassa. Isoisä oli poissa, joten hän nukkui mummonsa kanssa. Keskellä yötä tyttö yhtäkkiä heräsi ja näki isoäitinsä istumassa sängyssä. Sängyn edessä seisoi mies, joka oli läpimärkä, kädessään kohotettu halko iskuvalmiina. Pieni tyttö tunsi huudon nousevan kurkusta, mutta samalla mummo kosketti häntä ja hän tunsi rauhan tulvivan päällensä. 

Mummo sanoi miehelle ”Hyvä, että löysit talomme. Olet tullut oikeaan paikkaan. Olet tervetullut. On paha ilma olla ulkona. Olet kylmissäsi, märkä ja nälkäinen. Ota se puu kädessäsi ja mene laittamaan keittiön uuni tulelle. Minä laitan sillä aikaa vaatteet päälle, etsin sinulle kuivia vaatteita ja teen sinulle pedin uunin viereen, missä on lämmin sekä hyvä olla ja teen vähän ruokaa. Mummo ei enää puhunut, vaan odotti rauhassa. Pitkän tauon jälkeen, mies laski halon alas ja sanoi ”en satuta teitä”. Mummo meni sitten miehen kanssa keittiöön, teki ruokaa ja miehelle pedin. Sitten isoäiti palasi sänkyyn ja kaikki menivät nukkumaan. Mummo ja tyttö heräsivät aamulla ja huomasivat miehen kadonneen. 

Myöhemmin aamulla poliisit tulivat koirineen talolle, sillä he olivat seuranneet miehen hajujälkeä. He järkyttyivät löytäessään tytön ja isoäidin elossa. Mies oli nimittäin psykopaattinen murhaaja, joka oli edellisenä yönä paennut vankilasta ja oli murhannut lähimmässä talossa asuneen perheen. 

Tämä teräsmummo oli luonut, niin vahvan tunnesiteen mieheen, että mies ei voinut tappaa heitä.

Tietoa meistä

Sirén & Co. auttaa organisaatioita ja ihmisiä välttämään niitä huomaamattomia virheitä, jotka muuttavat pettymykset ja erimielisyydet valtataisteluiksi ja kiusaamiseksi.

Uskomme, että konfliktit eivät kärjisty pahanilkisyyden seurauksena. Pahanilkisyys on pikemminkin seuraus ristiriitojen käsittelytaitojen puutteesta. Koulutuksissamme ja konfliktienratkaisuprojekteissamme tuomme esiin virheet, jotka ovat tuhoisien erimielisyyksien taustalla, sekä niiden kauaskantoiset seuraukset. Samalla tarjoamme näihin haasteisiin todistetusti toimivia ratkaisumalleja, jotka auttavat ihmisiä sekä töissä että yksityiselämässä.

Sosiaalisessa Mediassa

Facebook on erinomainen tapa seurata meitä ja pysyä ajan tasalla aktiviteeteistamme tai ottaa meihin yhteyttä.

fbButton

Sirén & Co. uutiskirje

Suojelemme yksityisyyttäsi, pitämällä huolta siitä, että sähköpostiosoitteesi pysyy salassa.

Ota yhteyttä

Kaikki viestit tallennetaan ja spämmiä ei suvaita.


You are here: Home Uutiset